GULASZ-GULASZOWA

GULASZ-GULASZOWA

Skladniki:
chuda wolowina
cebula
papryka (ja mialam zielona)
1 mala cukinia
kilka zabkow czosnku
groszek z puszki
kilka pieczarek
koncentrat pomidorowy

Wolowinke smazymy na niewielkiej ilosci tluszczu (ja uzylam oliwy z oliwek, choc podobno nie powinno sie na niej smazyc )- musi sie szybko zabrazowic na duzym ogniu (wtedy sie nie wysusza). Zmniejszamy ogien, dodajemy pokrojona cebule, a nastepnie papryke, pieczarki, czosnek i cukinie. Dusimy pod przykryciem. Jak miesko bedzie w miare miekkie, dodajemy groszek (mozna nawet z ta woda groszkowa). Dodajemy wode do odpowiedniej gestosci(zalezy czy chcemy gulasz, czy zupke ). Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy lisciem laurowym, zielem angielskim, duza iloscia slodkiej papryki, pieprzem i sola…
Pyszota- groszek i cukinia troche sie rozgotowuja i naturalnie zageszczaja calosc. W ogole nie smakuje dietetycznie, nawet narzeczony lubi