Polędwiczka z bakłażanem i dymką

Polędwiczka z bakłażanem i dymką
Bardzo smaczny i syty obiadek 🙂

Składniki:
1 polędwiczka wieprzowa
1 duży bakłażan
1 pęczek cebuli dymki wraz ze szczypiorem
4-5 ząbków czosnku
oliwa z oliwek
pasta curry (ale może być równie dobrze przyprawa sypka)
sól, pieprz
Najlepiej przygotować to w szerokim garnku lub na wysokiej patelni 🙂 wylać
oliwę na dno, przesmażyć na niej drobno posiekaną cebulę ze szczypiorem i
czosnkiem. Następnie dodać mięso pokrojone w kostkę lub cienkie paseczki.
Dodać przyprawy, podlać wodą i dusić ok. 30 minut. Skórę bakłażana sparzyć
wrzątkiem, przekroić wzdłuż i usunąć pestki oraz część miąższu. Pokroić w
paseczki, dorzucić do reszty i wszystko razem dusić jeszcze jakieś 10 minut.