Fasolka szparagowa z jajkiem

Składniki:
50 dag fasoli szparagowej świeżej lub mrożonej, 4-5 łyżek oliwy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 jajko, koperek, sól, pieprz do samku.

Jak przyrządzić?
Fasolę ugotować na parze, przelać zimną wodą, odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę uprzednio osoloną (puści sok) i zmiażdżony czosnek, smażyć na złoty kolor. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić, wymieszać. Suchą fasolkę dodać do podsmażonej cebuli i koncentratu, wymieszać, chwilę razem podgrzewać, aż fasolka będzie gorąca (ok. 3 min). Na koniec wbić do fasolki surowe jajko, wymieszać wszystko, podgrzać, aż jajko się zetnie. Do całości dodać dużo posiekanego koperku. Podawać jako samodzielną potrawę.