Składniki (na 2 osoby)
2 piersi z kurczaka
suszone zioła (oregano, bazylia, koperek i inne takie, np Kamis)
tłuszcz do smażenia (oliwa, olej, albo margaryna w płynie typu Rama albo Masmix)
2 kostki rosołowe
2/3 szklanki gorącej wody
Sposób przyrządzania:
Piersi lekko rozbić, obficie posypać ziołami (w charakterze panierki), smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, aż mięso nabierze złotawego odcienia.
W międzyczasie rozpuścić kostki rosołowe w wodzie, bulion ten wlać na patelnię, gdy mięso będzie złotawe. Dusić na malym ogniu, przewracając co jakić czas na drugą stronę. Gdy caly bulion wyparuje, a kurczak pokryje się bursztynowym nalotem, potrawa jest gotowa.
Wypróbujcie gry kulki przy których można fajnie spędzić każdą wolna chwilę
Wspaniałe gry z gatunku mahjong znajdziecie na stronie mahjongowo.pl