Kurczak z mozarellą

3 pojedyncze filety z kurczaka
1/3 opakowania fety light
kilka czarnych oliwek (7-8 szt)
łyżka jogurtu naturalnego 0%
2-3 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy: sól, czosnek granulowany lub wyciśnięty przez praskę, 1 płaska łyżka papryki słodkiej, przyprawa do kurczaka „Kamis”, oregano, bazylia, pieprz ziołowy lub zwykły.
Zrób to sam:
Ser feta mieszamy z oliwkami pokrojonymi w krążki, dodajemy po pół łyzeczki bazylii i oregano, jeśli masa będzie zbyt sucha dodajemy łyzkę jogurtu 0%. W filetach wycinamy ostrym nożem „kieszonkę” (najlepiej wychodzi gdy mięsko jest trochę zmrożone), trzeba uważać, aby mięska nie przeciąć do końca. Mięso napychamy nadzieniem i spinamy wykałaczkami z oliwy, papryki, czosnku, przyprawy do kurczaka, pieprzu, odrobiny soli (bo feta jest juz słonawa!). Robimy dosyć rzadką pastę, którą smarujemy fileciki z obu stron. Dajemy mięsko w żaroodpornym naczyniu lub na blaszce do piekarnika na 180 C, najpierw 10 min bez przykrycia żeby się ładnie zrumienilo, później pieczemy jeszcze ok 25-30 min już pod przykryciem co by za bardzo nie wyschło.