Piers z indyka a la pizza

Skladniki:
cienki plaster piersi z indyka (moze byc kurczak, albo inne chude mieso)
2-3 pomidory (ja uzylam z puszki)
garsc zielonych oliwek
ser zolty jak najchudszy (udalo mi sie dostac 5%- reduced fat)
przyprawy (pieprz, sol, oregano, papryka)

Miesko podsmazylam z obu stron (oczywiscie, po uprzednim przyprawieniu; jak ktos ma czas, moze wczesniej doprawic, zeby przeszlo aromatem). Na miesko nalozylam grubo pokrojone pomidory i jeszcze troche przyprawilam (tu polecam oregano lub bazylie). Nastepnie polowki oliwek. Calosc posypac serem i zapiec/ zagrillowac az roztopi sie ser.
Wyszlo pyszota. Powinno spodobac sie fankom kuchni wloskiej.
Jutro sprobuje dac na spod jakies warzywo zamiast miesa- np cukinie, baklazana albo kalafior zblanszowany.