Piers w sosie jogurtowym

piersi z kurczaka
przyprawy (pieprz, sol, ziola prowansalskie, oregano, bazylie i co kto lubi do smaku )
kilka plasterkow zoltego sera light
oliwa z oliwek
ewentualnie jajko
Sos:
– maly zabek czosnku
– 3 lyzeczki jogurtu nat.
– 1 lyzeczka majonezu
– curry
– 1 pastylke slodzika (oczywiscie niekoniecznie – jak kto lubi)

Kroimy piers z kurczaka. Kawaleczki miesa obtaczamy w przyprawach.
(Opcja z jajkiem: do talerza rozbijamy jajko, roztrzepujemy je i wrzucamy do niego przyprawione miesko). Wrzucamy to na patelnie i podsmazamy. W tym czasie, gdy miesko sie smazy, robimy sos – mieszamy wszystkie skladniki. Na podsmazone miesko kladziemy plasterki zoltego sera, zeby sie roztopil. Zdejmujemy miesko z serem z patelni i polewamy sosem!