Roladki z kurczaka z grzybami

Składniki:
– 2 piersi z kurczaka,
– 300g pieczarek,
– cebula,
– bulion,
– oliwa z oliwek,
– sól,
– pieprz,
– inne przyprawy (wg gustu).

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami.
Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oliwie z oliwek, dorzucić połowę
pieczarek pokrojonych w kosteczkę i poddusić aż do odparowania płynu. Cebulę z
pieczarkami przełożyć do miseczki i przyprawić.
Płaty mięsa posmarować farszem, zwinąć, obwiązać nicią albo spiąć wykałaczkami.
Podsmażyć na rumiano na patelni. Dorzucic resztę pieczarek pokrojonych w
cienkie plasterki, chwilę smażyć razem z mięskiem.
Wlać bulion i dusić na małym ogniu ok. 30 minut.

Do farszu można też dodać trochę pokrojonej papryki i startego na tarce sera
żółtego.