Składniki:
50 dag fasoli szparagowej świeżej lub mrożonej, 4-5 łyżek oliwy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 jajko, koperek, sól, pieprz do samku.
Jak przyrządzić?
Fasolę ugotować na parze, przelać zimną wodą, odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę uprzednio osoloną (puści sok) i zmiażdżony czosnek, smażyć na złoty kolor. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić, wymieszać. Suchą fasolkę dodać do podsmażonej cebuli i koncentratu, wymieszać, chwilę razem podgrzewać, aż fasolka będzie gorąca (ok. 3 min). Na koniec wbić do fasolki surowe jajko, wymieszać wszystko, podgrzać, aż jajko się zetnie. Do całości dodać dużo posiekanego koperku. Podawać jako samodzielną potrawę.
Wypróbujcie gry kulki przy których można fajnie spędzić każdą wolna chwilę
Wspaniałe gry z gatunku mahjong znajdziecie na stronie mahjongowo.pl