Meksykańska zupa z kapustą

Składniki

  • 1 l bulionu
  • 400 g pomidorów w puszcze
  • 500 gram chudego, mielonego mięsa wołowego lub innego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 2 łyżeczka oregano
  • 2 szklanki posiekanej białej kapusty

Sposób przygotowania

W garnku połączyć bulion i pomidory z puszki i gotować razem około 20 minut. Mięso podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę i czosnek, dusić wszystko do czasu, aż mięso będzie gotowe. Dodać oregano i kminek, wszystko wymieszać i przełożyć do naczynia z bulionem i pomidorami. Na koniec do garnka dodać poszatkowana kapustę, doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 minut.