Czosnek zetrzeć, wymieszać z jogurtem. Dodać poszatkowane drobno ogórki konserwowe, doprawić do smaku. najlepiej przygotowywać ok godzinę przed podaniem, żeby smak czosnku połączył się z jogurtem.
Sposób drugi:
Jogurt przyprawić dużą ilością gałki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brokuły i kalafior ugotować na pól twardo. Odstawić do odsączenia. Kurczaka pociąć na małe kawałki i podsmażyć na gorącej oliwie z oliwie, doprawić słodką papryką, solą oraz pieprzem. Paprykę czerwoną pokroić w kostkę, to samo zrobić z cebulką. Brokuł oraz kalafior ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na nich ułożyć mięso oraz czerwoną fasolkę, wcześniej odsączoną z zalewy. Na górze ułożyć cebulkę i paprykę. Wszystko zalać roztrzepanymi jajkami wymieszanymi ze startym serem żółtym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury ok 180stopni na jakieś 25 minut. Ważne żeby ser się rozpuścił i jajko się ścięło. Podawać na ciepło. Po wyjęciu z piekarnika polać przygotowanym wcześniej sosem.
Wypróbujcie gry kulki przy których można fajnie spędzić każdą wolna chwilę
Wspaniałe gry z gatunku mahjong znajdziecie na stronie mahjongowo.pl